Računovodski programi – katerega izbrati za svoje podjetje?

Vsak lastnik podjetja se je verjetno že srečal z vprašanjem o tem, kateri računovodski program je najboljši in katerega je za svoje podjetje vredno izbrati. Računovodski programi so nujni, da bo naše poslovanje hitrejše, predvsem pa, da bo poslovanje potekalo nemoteno.

Že pred nakupom računovodskega programa se moramo zavedati, da računovodstvo nikakor ni enostavna naloga. Majhna in velika podjetja pa se zato ves čas soočajo s številnimi izzivi. Seveda so eni izmed glavnih izzivov, na katere lahko v času obratovanja naletimo, nepredvideni stroški, poleg tega pa se lahko zatakne tudi pri upravljanju plač, davkov in pri upravljanju denarnih tokov nasploh.

Različne računovodske rešitve in računovodski programi za mala podjetja, ki nam jih trg ponuja, nam lahko pomagajo rešiti nekatere sicer precej zamudne naloge, mi pa se lahko tako osredotočimo na pomembnejše vidike vodenja in upravljanja našega podjetja.

Kljub vsemu pa se vprašanje “Kateri računovodski program izbrati” še zmeraj in pravzaprav tudi vse pogosteje pojavlja. Če se bomo obrnili na naš najljubši brskalnik, bomo verjetno kaj hitro ugotovili, da se lastniki podjetij v zadnjih letih odločajo za Minimax, Metakocko, pogosto pa slišimo tudi za Čebelico.

Minimax – računovodski program s številnimi prednostmi

Računovodski program Minimax vsekakor predstavlja enega izmed najbolj priljubljenih računovodskih programov v Sloveniji. Uporablja ga več kot 30.000 podjetij in več kot 1000 računovodij. Minimax je primeren tako za manjša kot tudi za večja podjetja, katerih poslovanje je tudi nekoliko kompleksnejše. Prednosti računovodskega programa Minimax je veliko. Med drugim lahko izpostavimo:

  • nižje stroške računovodstva,
  • 24/7 dostop,
  • pregled nad poslovanjem,
  • hitro in enostavno implementacijo.

Računovodski program Minimax uporabniku omogoča popolno sodelovanje. To pomeni, da lahko s pomočjo računovodskega programa Minimax izdajamo račune, naš računovodja pa bo te račune v istem trenutku videl. Izjemno pomembno je, da je program skladen z  zadnjimi zakonskimi spremembami.

Metakocka – računovodski program in še več

Metakocka pravzaprav ni samo računovodski program, pač pa predstavlja program, ki nam ponuja celovito rešitev pri vodenju podjetja. Program je sestavljen iz štirih paketov med katerimi lahko izbiramo glede na naše potrebe.

S pomočjo programa Metakocka lahko zelo enostavno vodimo celotno poslovanje, poleg samega računovodskega porgrama pa nam Metakocka ponuja tudi lasten CRM. Možna je tudi povezava z drugimi spletnimi trgovci, kot je na primer Amazon ali Mimovrste.

Delo z MetaKocko je poleg spletnega vmesnika možno tudi v mobilnih aplikacijah za operacijska sistema Android in iOS. Poteza se izkaže za dobro, saj sta namenska programa uporaben dodatek k osnovnim aplikacijam.

Ne pozabimo na Čebelco

Tukaj je seveda še Čebelica. Gre za računovodski program za male podjetnike, ki imajo urejeno zunanje računovodstvo. Čebelica uporabniku pomaga izdajati račune, predračune in ponudbe. Kljub vsemu na Čebelici poudarjajo, da je računovodjo zelo poametno imeti, saj se pravila računovodstva vseskozi spreminjajo, zato naj delo opravlja tisti, ki se na to spozna. Vedno je dobro imeti nekoga, s kom se lahko posvetujemo in ki opravlja zahtevnejše postopke ter nas opominja na prihajajoče obveznosti.

Računovodski program za svoje delovanje nima posebnih zahtev. Deluje namreč znotraj spletnega brskalnika. Posledično lahko program uporabljamo v kateremkoli operacijskem sistemu, ki omogoča uporabo katerega od priljubljenih brskalnikov.

Scroll to Top