Povezava spletne trgovine WooCommerce z računovodskimi programi

Katere prednosti prinaša povezava spletne trgovine z računovodskim programom?

Povezava spletne trgovine WooCommerce z računovodskim programom na prvi pogled izgleda kot nekaj povsem samoumevnega. Vendar temu v praksi ni tako. Marsikatera spletna trgovina še zmeraj ni povezana z nobenim računovodskim programom, ki bi lastniku spletne trgovine precej olajšal delo.

Se tudi vi sprašujete, kako vam lahko povezava spletne trgovine z računovodskim programom pomaga pri vašem poslovanju? Če ste si na to vprašanje odgovorili pritrdilno, ostanite z nami do konca.

Kopica naročil v spletni trgovini je sicer fantastična in je najverjetneje nekaj, kar si želi vsak posameznik, ki se s spletno prodaja ukvarja. Vendar se verjetno velika večina podjetnikov zaveda, da je prepisovanje vseh podatkov v računovodski sistem relativno zamudno delo in lahko ob poplavi naročil v spletni trgovini vzame obilico časa. S tem namenom nam danes različni računovodski programi ponujajo možnost integracije programa s spletno trgovino.

Prednosti, ki jih tak sistem omogoča, je veliko. Centralna administracija skozi prijazen uporabniški vmesnik računovodskega programa navadno ne zahteva nobenega tehničnega znanja, uporablja pa jo lahko zato prav vsak lastnik spletne trgovine. S pomočjo povezave spletne trgovine z računovodskim programom lahko lastnik spletne trgovine račune tudi davčno potrjuje, ureja naročila, izstavlja račune in predračune.

Kako poteka povezovanje računovodskega programa s spletno trgovino?

Seveda se velikokrat zastavi vprašanje o tem, kako se računovodski program s spletno trgovino sploh poveže. Naj vas potoložamo. Navadno ne gre za nič težjega. Računovodski programi se v WooCommrce spletno trgovino integrirajo s pomočjo API ključev. Programer, ki je spletno trgovino postavljal, bo temu zagotovo kos. Tudi, če ste se spletne trgovine lotili sami, bo ob podpori računovodskega programa integracija največkrat možna, saj vas bo prijazno osebje vodilo po točkah integracije.

Za kateri računovodski program se je priporočljivo odločiti?

Seveda se vse pogosteje soočamo tudi z vprašanjem, kateri računovodski program je najbolje uporabiti za svojo spletno trgovino. Odgovorov na to je skoraj toliko, kot je računovodskih programov. Prav vsak med njimi se lahko namreč pohvali s pozitivnimi in z negativnimi lastnostmi.

Računovodski program MiniMax postaja vse bolj priljubljen

Veliko strank se dan danes odloča za program MiniMax. Gre za odlično rešitev za podjetnike in računovodje, ki si želijo imeti vedno sveže in 100-odstotno usklajene podatke o poslovanju. Povezava spletne trgovine s programom MiniMax omogoča davčno potrjevanje računov in izdajo računov v MiniMaxu. To podjetniku zagotavlja sočasno usklajenost med stanjem v spletni trgovini in stanjem v računovodskem programu. Tako je praktično onemogočeno, da bi se izgubil kakšen račun, ali nastala razlika v stanju zaloge. Prihrani vam tudi čas, ki bi ga porabili za ročno usklajevanje stanja, hkrati pa ima vaš računovodja vedno enake podatke kot vi in lahko sproti opravi svoje računovodske storitve.

MiniMax uporabniku omogoča:

  • izvažanje podatkov o izdelkih iz spletne trgovine v računovodski program,
  • izvažanje podatkov o naročilih iz spletne trgovine v računovodski program,
  • izvažanje podatkov o kupcih iz spletne trgovine v računovodski program.

Tudi računovodski program Čebelica ponuja številne prednosti

Še eden izmed zanimivih in popularnih računovodskih programov, ki ga velikokrat srečamo tudi v spletnih trgovinah, je Čebelica. Čebelica je že po sami funkcionalnosti namenjena podjetnikom in ne računovodjem, zato se podjetniki v njej izjemno hitro znajdejo. Tudi podpora Čebelice je izjemno aktivna in uporabniku na pomoč priskočijo kadarkoli je pomoč potrebna.

Čebelica ponuja ogromno možnosti. Izdajanje računov, avansnih računov in dobropisov je le peščica storitev v široki ponudbi. Izbirate lahko med več slogi PDF računov, izdajate predračune in ponudbe. Čebelica vam ponuja tudi možnost jasnega pregleda nad računi in statistiko.

Čebelica ponuja tudi nekatere dodatne module funkcionalnosti. Med drugim govorimo o skladiščenju in vodenju zaloge. Program ponuja tudi možnost mobilne blagajne za telefone, ki delujejo na operacijskem sistemu Android in tablice. Poleg tega je s pomočjo omenjenega računovodskega programa mogoče tudi izdajanje potnih nalogov.

Integracija s spletno trgovino WooCommerce je preprosta in temelji na API ključih, ki jih enostavno vensemo v našo spletno trgovino.

Scroll to Top